حفظ و ارتقاء محیط زیست

در چهارچوب مدیریت HSE-MS میدکو که تلاش می شود در تمامی ارکان سازمان جاری گردد، حوزه محیط زیست نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در اسناد بالادستی چون خط مشی و سند راهبرد مباحث مسئولیت های ایمنی، بهداشت و محیط زیست از توجه ویژه ای برخوردار می باشد.

به روز بودن تکنولوژی و مدنظر قراردادن شاخص های جهانی و سازگاری با حفظ بهداشت، ایمنی، محیط زیست و جامعه (HSEC ) و حساسیت های محلی (مثلاً کمبود آب در کرمان، کاهش مصارف انرژی ) موضوعاتی است که همواره در استراتژی های هلدینگ میدکو مورد تاکید قرار گرفته است و این امر سبب می شود همواره در شناسایی و ارزیابی تکنولوژی ها، این معیارها مورد توجه قرار گیرد و این مهم با توجه به تمامی طراحی‌های به‌عمل آمده که رعایت بالاترین و جدیدترین استانداردهای جهانی در مصرف انرژی، منابع و در راستای حفظ محیط زیست با بهره‌گیری از تکنولوژی روز، صورت پذیرفته و در دوره ساخت کلیه ملزومات آن با نظارت فنی و کیفی به اجرا در آمده است.

در این راستا به منظور ساماندهی فعالیت های مرتبط با محیط زیست، از ابتدای هر طرح، سندی تحت عنوان    EIA  ( Enviromental Impact Assessment  ) یا ارزیابی اثرات زیست محیطی تدوین می شود. در این سند تمامی پارامترهای زیست محیطی ناشی از اجرای طرح، پیش از اجرا، بررسی می شود و در صورت تایید، اجرای طرح آغاز می شود. انجام ارزیابی اثرات زیست محیطی بر روی آب، هوا، خاک و نیز میزان مصارف انرژی برای تمامی قراردادها توسط طراحان و سازندگان، عدم تاثیر منفی را تضمین می نماید . لازم به ذکر است به منظور تضمین عدم هرگونه تاثیرات منفی در طرح های میدکو، تهیه این سند برای تمامی طرح ها الزامی می باشد.

تعدادی از اقدامات زیست محیطی میدکو به شرح ذیل می باشد: 

  • استفاده از روش تانک بیولیچینگ در تولید کاتد مس در مجتمع مس شهر بابک، بجای روش پیرو متالوژی که در این روش هیچگونه گازهای آلاینده ای تولید نمی شود،
  • اجرای طرح CDQ (خاموش سازی کک به روش خشک)به جهت کاهش آلودگی ها و استفاده از انرژی گرمایی جهت ایجاد 15 مگاوات برق،
  • تامین آب مورد نیاز مجتمع فولاد بوتیا و مجتمع فولاد زرند ایرانیان از فاضلاب شهر کرمان و زرند و اجرای یکی از پیشرفته و مجهز ترین کارخانجات تصفیه فاضلاب و اسمز معکوس آب.
  • بکار گیری تکنولوژی HYL3 در پروژه احداث کارخانه فولاد سازی بوتیا جهت کاهش مصرف انرژی،
  • طراحی، نصب و استقرار کنترل آلودگی در کلیة طرح‌ها همچون کنترل گرد و غبار ایجاد شده در فرآیند های تولید با نصب غبارگیر، الکترو فیلتر و bag filter بروی تجهیزات،
  • مدیریت منابع آب و پساب صنعتی با احداث طرح آبگیری از باطله تر (دیواترینگ و فیلتر پرس) در کارخانه های کنسانتره سنگ آهن و فرآوری زغال سنگ،
  • مدیریت بهینه مواد، انرژی و منابع طبیعی با توجه به چرخه عمر حیات محصولات و خدمات از بُعد آثار و پیامدها
  • ساخت کارخانجات در نزدیک معادن به منظور کاهش فرآیند حمل و نقل مواد و در نتیجه کاهش مصارف انرژی.
  • توسعه فضای سبز بیش از تعهدات قانونی با کاشت گونه های متناسب با اقلیم هر منطقه با آبیاری به روش قطره ای با استفاده از پسآب تصفیه خانه های فاضلاب.